nastava-ucenje - Еколошка едукација - еко стандарди

                     
    


       
 
   
                 

                               
        
    
НАСТАВА-УЧЕЊE  
  наставник                                
    Соња Даниловсka  

     


                                                                                            

                                                                                           


Содржини на сајтот            Пребарување      


Администратор и креатор

     
   
           наставник
 Соња Даниловска
           
       

                        
    
          

    


   
         Еколошка едукација на учениците
      Еко стандард - Штедење на водата 
     
  
  Вода- тоа е нашиот живот! Водата е најдрагоцената течност без која не може да се замисли нашиот живот. Но, за жал луѓето не се грижат за тоа како и колку се троши водата, за загадувањето на водата. Се повеќе во природата се намалува количеството на природна вода за пиење,а ние можеме да помогнеме да ја спасиме водата а со тоа и самите нас. Ке прашате како??- многу лесно: 

 -"Со штедење и разумно користење на водата" 
  
     

     Еве што ние  научивме за водата! 

 

                  

   Каде ја има водата и зошто ни е потребна??

          
  Водата е природно богатство и ја има насекаде во природата а потребна е и на човекот, на животните и на растенијата  за да можат да живеат. И дождот е вода..

А преку еколошките сликовници откривме за што 
се ни е потребна водата!!

         
 за пиење               да си ги измиеме   за капење
                             запчињата

          
 да си ги измиеме    да имаме       за да го миеме
    рачињата          чиста облека   приборот за јадење
 
                         

да ги полеваме   да си свариме     да изгасниме
цвеќињата                чај                оган


              
 а без вода не можат         а ние сакаме
да живеат сите водни        да пливаме
 животни во езерата 
и морињата

                      ЗАТОА!!
 -Од сега ветуваме дека водата ке ја користиме 
разумно и ке ги почитуваме правилата за 
рационално користење на водата што си ги поставивме
во нашата училница!!


   
 


 
Photobucket    наставник Соња Даниловска
 
   

за сите останати наши активности погледнете на страниците во менито со содржините на сајтот


 
 
    

 


Календар
«  September 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Посетители


Total online: 0
Guests: 0
Users: 0
Creative Commons License
This work is licensed under a
  Creative Commons Attribution 4.0 International License.


Aдминистратор и креатор
наставник Соња Даниловска